Lahden työttömyysaste oli joulukuun lopussa 2013 17,4 %, eli 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin marraskuussa ja 2,0 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten.

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli joulukuun lopussa 12,6 %.

Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa joulukuussa 8 592, mikä on 667 henkilöä enemmän kuin marraskuussa ja 1 044 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli joulukuussa 1 221 henkilöä, 200 enemmän kuin marraskuussa ja 233 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Jyväskylän työttömyysaste joulukuun lopussa oli sama kuin Lahden. Niiden lukemat ovat suurten kaupunkien korkeimmat. Pienin suurten kaupunkien työttömyysaste on Espoossa, 8,4 %.

Työttömyystilanne on huonontunut suurista kaupungeista eniten Jyväskylässä ja Tampereella, joissa työttömyysaste on noussut 2,5 prosenttiyksikköä vuoden aikana ja yli 4 prosenttiyksikköä kahdessa vuodessa. Myös pääkaupunkiseudulla työttömyysasteet ovat nousseet Espoota lukuun ottamatta yli 10 prosentin.

Vuoden 2011 lopusta työttömyysaste on noussut eniten Tampereella (+4,3 prosenttiyksikköä) ja Jyväskylässä (+4,1), Lahdessa (+3,6).  Vähiten kasvua kahdessa vuodessa oli Joensuussa ja Kuopiossa, 1,9 prosenttiyksikköä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä