Kuva: Ville MIettinen
Pitkäaikaistyöttömien määrä aleni useimmissa suurissa kaupungeissa mutta nousi Jyväskylässä, Kuopiossa ja Porissa vuonna 2019.

Työttömyysaste on laskenut sekä työttömien määrä on vähentynyt vuoden aikana eniten Turussa ja Lahdessa. Joulukuun 2018 lopun ja joulukuun 2019 lopun välisenä aikana sekä Turun että Lahden työttömyysaste aleni 0,7 prosenttiyksikköä Lahden kaupungin tutkijan Pauli Meron tekemän tilastokoosteen mukaan.

Turussa myös työttömien määrä aleni samana aikana enemmän kuin muualla, 552 henkilöllä. Lahdessa työttömien määrä aleni 470 henkilöllä.

Tampereella työttömien määrä kasvoi 669 henkilöllä ja työttömyysaste nousi 0,4 prosenttiyksikköä.

Kahtatoista suurinta kaupunkia vertailtaessa korkein työttömyysaste joulukuun 2019 lopussa oli Joensuussa (14,2 prosenttia). Lahden työttömyysaste on maan toiseksi korkein, 13,6 prosenttia.

Nuorisotyöttömien määrä on vähentynyt eniten Oulussa, 107 henkilöllä, Lahdessa laskua oli 45 henkilöä vuoden aikana. Tampereella ja Jyväskylässä alle 25 vuotiaita työttömien määrä kasvoi eniten vuoden aikana.

Ulkomaalaisten työttömyysaste oli joulukuun lopussa 2019 koko maassa 22,0 prosenttia. Suurista kaupungeista matalin ulkomaisten työttömyysaste oli pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa (17,5–20,5 prosenttia), korkein Lahdessa (36,4 prosenttia) ja Jyväskylässä (35,7 prosenttia).

Eniten ulkomaalaisten työttömyysaste on kasvanut vuoden aikana Kuopiossa (+2,6 prosenttiyksikköä), vähennystä oli eniten Joensuussa, -9,5 prosenttiyksikköä

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli joulukuussa 9,8 prosenttia, vain 0,1 prosenttiyksikköä alempi kuin vuosi sitten.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*