Kuva: Liisa Takala
Järvenpään kaupungin osaamis- ja työllisyyspalveluiden erityisasiantuntija Marjo Kanninen, Alltimen työpäällikkö Tommi Rintala sekä ylläpidon rakennuttajapäällikkö Jarkko Hämäläinen Järvenpään kaupungilta kehuvat hyvin alkanutta yhteistyötä. Yrityksellä ei ole mitään työllistämisehtoa vastaan. Järvenpää ulkoisti keväällä infransa kunnossapidon yksityiselle yritykselle. Urakkahankintaan otettiin heti tarjousvaiheen alussa mukaan työllistämisehto: hankkeen saadakseen yrityksen tuli työllistää vuosittain yksi pitkäaikaistyötön vähintään kahdeksaksi kuukaudeksi sekä palkata 15 nuorta kesätyöntekijöiksi.

Jos julkinen sektori ottaisi hankintoihinsa työllisyysehdon aktiivisesti mukaan, Suomeen olisi mahdollista saada töitä 70 000 ihmiselle. Järvenpää käytti ehtoa ulkoistaessaan kunnossapitonsa, ja kokemukset ovat hyvät. Järvenpään kokeilu on...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa