Hallituksen pitää arvioida uudelleen aikatavoite valtion velkaantumisen pysäyttämisessä, sanoi valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, sd., Ylen Aamu-tv:n haastattelussa torstaina.

Viime viikolla Yle uutisoi, että maaliskuun kehysriiheen olisi tulossa kolmen miljardin lisäsäästöpaketti, josta puolet toteutettaisiin menojen leikkauksilla ja puolet veronkorotuksilla.

Urpilaisen mukaan säästöjä mietittäessä on oltava varovainen, että toimenpiteet eivät heikenää talouskasvua ja työllisyyttä.

– Tämä on yksi niistä asioista, joita joudutaan hyvin tarkkaan pohtimaan: onko aikatavoite, jonka hallitus on ottanut velkaantumisen taittamiseksi – eli että velkaantuminen taittuu ensi vuonna – liian kova tässä suhdannetilanteessa? Pitäisikö siihen ottaa hieman enemmän aikaa, Urpilainen mietti.

Yle julkaisi keskiviikkona tuoreen puoluekannatuskyselynsä tulokset. Ne osoittivat keskustan jatkavan selvästi kannatetuimpana puolueena, SDP:n kannatus oli laskenut entisestään ja oli 15,5 prosenttia.

Urpilaisen mukaan entistä suurempi joukko suomalaisista on epävarma puoluekannastaan eikä ilmoita kantaa mielipidemittauksissa.

SDP:n suosion laskun hän näkee yleiseurooppalaisena vasemmistopuolueita koettelevana ilmiönä.

– Moni sosiaalidemokraattien kannattaja on menettänyt työpaikkansa viime vuosien aikana, esimerkiksi teollisuudesta, ja totta kai se myös omalta osaltaan näkyy meidän kannatuslukemissamme, kun koetaan, että puolue ei ole pystynyt ehkä tekemään riittävästi työmarkkinoiden murroksessa antaakseen ihmisille turvaa.

Jutta Urpilaisen haastattelu Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä