Vaasa on pärjännyt erinomaisesti kilpailukykymittauksessa viime vuosina. (Kuva Vaasan kaupungin Instagram-tilitä)

Vaasan seutukunta on listattu maan kilpailukykyisimmäksi Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön kehittämässä kilpailukykymittaristossa.

Vaasan perään kakkoseksi tuli Helsinki ja kolmoseksi Tampereen seutukunta.

Vaasan ja Helsingin sijoitukset nousivat yhden pykälän viimevuotisesta selvityksestä.

Kilpailukykymittari seuraa vuosittain Suomen 70 seutukunnan menestymistä. Menestymistä on seurattu koko 2000-luvun ajan.

MainosMenestymistä mitataan kuuden tekijän mittaristolla, joka kertoo alueen kyvystä tuottaa arvonlisäystä eli BKT:ta.

– Kilpailukykymittaristossa tarkastellaan työn tuottavuutta, työllisyysastetta, innovatiivisuutta, koulutustasoa, yritysdynamiikkaa ja teollisuusvaltaisuutta, projektitutkija Saku Vähäsantanen kertoo.

Pietarsaari harppasi

Tuoreimpien, vuoden 2013 tilannetta kuvaavien tietojen mukaan Suomen kilpailukykyisimmät seutukunnat ovat järjestyksessä Vaasa, Helsinki, Tampere, Porvoo, Etelä-Pirkanmaa, Oulu, Hämeenlinna, Pietarsaari, Lappeenranta ja Turku.

Mainos– Vaasan seutukunnan ykköstila on tullut alueen innovatiivisuudesta sekä korkeasta työn tuottavuudesta, työllisyysasteesta ja koulutustasosta.

Muista seutukunnista Pietarsaari harppasi vuodessa sijalta 17 sijalle 8 korkean työllisyysasteen sekä teollisuusvaltaisuuden ansiosta. Myös Etelä-Pirkanmaa on parantanut asemiaan korkean yritysdynamiikan ja teollisuuden pärjäämisen ansiosta.

Turunmaa on pudonnut TOP 10 -listalta, ja myös Turun asema on heikentynyt mahdollisesti teollisuuden vaikeuksien vuoksi.

Lista 70 seutukunnasta satamittari-fi-sivustolla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*