Talouttaan kovalla kädellä tasapainottava Vaasa on lähettänyt tänään henkilöstölleen kutsun yt-neuvotteluihin. Irtisanomisia ei kuitenkaan ole luvassa, sillä Vähäkyrön kanssa vuonna 2013 tehdystä kuntaliitoksesta on vielä pari vuotta henkilöstön irtisanomissuojaa jäljellä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo (kok.) ei lähde tässä vaiheessa ennakoimaan, pitääkö säästötoimet sisällään henkilöstön lomautuksia.

-Kaupungin säästötoimilla on joka tapauksessa niin paljon vaikutuksia työtapoihin ja kaupungin organisaatioon, että yt-neuvottelut ovat ohjelmassa. Siihen, tuleeko kyseeseen myös henkilöstön lomautuksia, en tässä vaiheessa ota kantaa. Se asia nähdään sitten, kun valtuusto on asiaa käsitellyt, Rapo huomauttaa.

Alijäämät kasvussa

Tämän vuoden loppuun mennessä Vaasalla on katettavaa alijäämää noin 25 miljoonaa euroa, joka tekee asukasta kohden hieman yli 350 euroa.

-Tältä vuodelta alijäämää on tulossa 21 miljoonaa. Jos mitään ei tehdä rakenteille, niin alijäämät kumuloituvat tulevina vuosina, Seppo Rapo huomauttaa.

Veroprosentti Vaasassa on jatkossakin 19,5. Kaupunginhallitus jatkaa ensi maanantaina kaupunginjohtajan talousarvioesityksen käsittelyä. Kaupunginvaltuusto käsittelee talouden tasapainottamista maanantaina 16. marraskuuta.

 

Asiasta tarkemmin Vaasan kaupungin sivuilla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*