Sebastian Da Costa valittiin maailman onnellisimmaksi ihmiseksi äänestyksessä. Mukana onnellisuusillassa oli Maria Veitola. Kuva: Vaasan Kaupunki

Vaasan kaupungin markkinointikampanja, jossa etsittiin maailman onnellisinta ihmistä, ratkesi lauantaina, kun Strömsössä pidetyssä ”Onnellisuusillassa” 31-vuotias vaasalainen Sebastian Da Costa julistettiin maailman onnellisimmaksi ihmiseksi.

Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa halusi löytää maailman onnellisimman ihmisen tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän elementtejä. Toukokuussa julkaistussa etsintäkuulutuksessa maailman onnellisimman haku rajattiin Vaasan seudulle, koska Vaasan tavoitteena on olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki.

Toukokuussa 2021 Vaasa julkaisi maailman onnellisimman ihmisen etsintäkuulutuksen. Tuntomerkkeinä olivat asuinpaikka Vaasan seudulla sekä kyky kokea tyytyväisyyden, merkityksellisyyden ja onnen tunteita sekä taito levittää hyvää energiaa myös ympärilleen. 115 ilmoittautuneen ja ilmiannetun joukosta valittiin ”onnellisuusprofessori” Markku Ojasen johdolla kolme finalistia. Elokuussa he saivat vieraakseen tv-persoona Maria Veitolan. 

– Hyvä fiilis! Minulla on todella otettu olo, että minua äänestettiin. Halusin lähestyä tätä prosessia rehellisesti ja tämä matka on antanut väriä minun päiviini, Da Costa kommentoi tiedotteessa.

Maailman onnellisin valittiin äänestyksellä. Da Costan lisäksi ehdolla onnellisimmaksi olivat Maija Mäki ja Anni Ruostekoski. Äänestysvaiheen tueksi ja inspiraatioksi Vaasa julkaisi syyskuussa kolmiosaisen videosarjan Maria & maailman onnellisimmat. Videosarjassa Maria Veitola tutustui finalistien arkeen ja onnellisuuteen Vaasassa. Ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 1 395.

– Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia äänestäneitä ja tietysti koko finaalikolmikkoamme. Heidän aidot ja onnelliset tarinansa ovat kiehtoneet ja sykähdyttäneet suomalaisia valtavasti. Se olikin tärkein tavoitteemme, kun aloimme keväällä etsiä maailman onnellisinta ihmistä, muistuttaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

– Seikkailumme aikana olemme oppineet, että onnellisuus rakentuu lopulta hyvin yksinkertaisista ja tutuista asioista. Perhe, merkityksellinen työ tai harrastus, sujuva arki ja yhteys luontoon ovat tärkeitä onnellisuuden elementtejä. Olemme saaneet myös vahvistusta sille käsitykselle, että hyvät teot lisäävät onnellisuutta, Forsén kertoo.

Kuuntele Kuntalehden podcast, jossa Leena Forsén ja Vaasanseudun Kehitys Oy:n markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertovat maailman onnellisimman etsimisestä:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*