Talvivaarassa on tarkoitus jatkaa kaivostoimintaa syyskuussa. (Kuva: Talvivaara)

Suomen valtion kokonaan omistaman Terrafame Oy:n tytäryhtiö Terrafame Mining Oy ostaa konkurssipesältä Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ja omaisuuserät.

– Nyt solmitut sopimukset ovat välttämättömiä, jotta ympäristötilanne saadaan pitkällä aikavälillä hallintaan ja liiketoiminta kaivoksella voidaan käynnistää. Louhinnan aloittaminen on oleellista myös merkittävien ympäristövahinkojen välttämiseksi. Tämän kriittisen aikataulun vuoksi valtio sitoutui lisätalousarviossa kesällä 2015 uuden kaivosyhtiön pääomittamiseen mahdollisesti jopa yksin, mikä vaihtoehto nyt toteutuu, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn, kesk., työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesän palveluksessa olevat työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Terrafame Mining Oy:n palvelukseen.

Kauppaan liittyvät järjestelyt on tarkoitus saada valmiiksi elokuun puoliväliin mennessä. Talvivaarassa on tarkoitus jatkaa kaivostoimintaa syyskuun alussa. Louhinnan aloittamisen valmistelu on jo käynnissä.

– Kaivosalueen vesitilanne oli keväällä 2015 varsin kriittinen, ja alueelta jouduttiin johtamaan pois puhdistettuja vesiä ja luonnonvesiä. Vesitilanne on tällä hetkellä hallinnassa, mutta tulevan talven vuoksi on tärkeää, että louhinta aloitetaan nopealla aikataululla, sanoo Lauri Ratia, Terrafame Mining Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

– Kaivosalueelta Nuasjärveen johtavan purkuputken rakennustyö on lähes valmis. Putken käyttöönotto on edellytys sille, että kaivoksen aiemmasta toiminnasta aiheutunut, kaivosalueella olevista ylimääräisistä vesistä johtuva ongelma voidaan hoitaa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

TEM:n tiedote Talvivaaran kaupasta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*