Väestönkasvu on ollut suurten kaupunkien joukossa suhteellisesti nopeinta Vantaalla. Seuraavina ovat Espoo ja Jyväskylä. Vertailukausi on tämän vuoden yhdeksänensimmäistä kuukautta, ja kyseessä ovat ennakkotiedot.

Näiden lisäksi yli prosentin kasvuun ylsivät Helsinki ja Vaasa. Seuraavina listalla tulevat Turku, Oulu, Tampere, Kuopio ja Joensuu. Myös Lappeenranta ja Hämeenlinna pääsivät plussan puolelle.

Lahdessa väkiluku väheni, samoin Porissa ja Kouvolassa.

Jyväskylässä ollaan tyytyväisiä kasvuun. Asukasluku nousi 1462 hengellä ja on ennakkotiedon mukaan137 242.  Se on huomattavasti kaupungin pitkän aikavälin keskiarvoja enemmän. Viime vuonna sijoitus kasvulistalla oli yhdeksäs.

Myös osassa Jyväskylän naapureista väkiluku on noussut. Kasvun katsotaan olevan seurasta kuntien välisestä muuttoliikkeestä.

Asuntorakentamisen painopiste Jyväskylässä on siirtynyt omakotirakentamisesta kerrostaloihin päin.

– Jyväskylän asumisvision mukaiset painotukset asumisvaihtoehtojen ja alueellisen kirjon monipuolisuudesta, senioriasumisesta ja järventuntumarakentamisesta ovat ilmeisesti osuneet oikeaan, arvelee yleiskaavapäällikkö Leena Rossi.

Asuntomessualue, Mankola, Palokunnanmäki ja Kuokkalan täydennysrakentaminen ovat paikallisen arvion mukaan Jyväskylän näkyvimpiä kohteita tällä saralla.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto arvelee syiksi pieniin ja keskisuuriin yrityksiin perustuvaa hyvää työpaikkakehitystä, lyhyiden välimatkojen kaupunkiympäristöä sekä opiskelijakaupungin imagoa.

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*