Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen uusi puheenjohtaja Pertti Laukkanen uskoo, että ydinvoimalaa Pyhäjoelle suunnitteleva Fennovoima voi löytää vielä lisää suomalaisomistajia.

Voimaosakeyhtiö SF kokoaa Fennovoiman suomalaisomistusta ja on Fennovoiman pääomistaja.

– Pitkin kesää olemme olleet kontakteissa mahdollisiin uusiin osakkaisiin. Uskon, että saamme uusia suomalaisosakkaita ennen kuin jätämme ministeriölle selvityksen omistuksesta, sanoo Vantaa Energian toimitusjohtajana työskentelevä Laukkanen.

Fennovoima jättää selvityksensä suomalaisomistuksesta syyskuun aikana työ- ja elinkeinoministeriölle. Tavoitteena on ollut, että suomalaisomistus Fennovoimasta olisi 66 prosenttia.

Mainos– En usko, että saavutamme syyskuun aikana tuota tavoitetta, mutta jos hanke etenee hyvin eduskunnassa, loppuosaan on tulijoita. Aika paljon on tarkkailijoita, jotka odottavat lupapäätöstä.

Laukkanen nousi maanantaina Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen puheenjohtajaksi Outokummun energiajohtajan Antti Koskelaisen tilalle. Myös toimitusjohtaja vaihtui, kun yhtiön kehitysjohtajana aiemmin työskennellyt Elina Engman korvasi Pekka Ottavaisen.

Laukkasen mukaan vaihdoksia ei voi tulkita niin, että kuntataustaisten energiayhtiöiden rooli Voimaosakeyhtiö SF:ssä olisi kasvamassa.

Mainos– Koskelainen jää pois Outokummun palveluksesta ja jättää siksi myös työhönsä liittyvät luottamustehtävät. Olen ollut jo seitsemän vuotta Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen varapuheenjohtajana, ja hallitus halusi, että siirryn tässä vaiheessa puheenjohtajaksi.

– Outokumpu on jo nimennyt hallitukseen uuden edustajansa, Pekka Erkkilän, joten sikälikään asiaa ei liity mitään poikkeuksellista.

Fennovoiman on tarkoitus hakea rakentamislupaa kesään 2015 mennessä. Voimalaitoksen pitäisi tuottaa sähköä 2024.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*