Länsimetro-hanketta Kuntarahoitus on rahoittanut 465 miljoonalla vihreällä eurolla. (Kuva: Timo Kauppila/Länsimetro)

Kunnilla ja kaupungeilla on iso rooli, kun pyritään kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta. Kuntien hankkeet ovat suuria investointeja, joilla voidaan merkittävästi vaikuttaa ympäristön kehittymiseen.

Samaan aikaan maailmalla vastuulliset sijoittajat etsivät sijoitussalkkuihinsa kohteita, joiden avulla päästöjä voidaan vähentää. Sijoittajien kiinnostus on havaittu myös Kuntarahoituksessa.

-Sijoittajakysyntä on kasvanut jatkuvasti ja uusille sijoituskohteille on kova kysyntä. Vastuullisesta sijoittamisesta on tullut maailmanlaajuinen trendi, jolla voidaan ohjata investointien toteutustapaa ympäristön kannalta kestävämmäksi, Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio kertoo.

Kuntarahoituksen tähän mennessä julkisille markkinoille liikkeelle laskemat kaksi vihreää bondia on ylimerkitty nopeasti. Viime syksynä liikkeeseen laskettu 500 miljoonan euron bondi on yhtiön tähän asti kysytyin joukkovelkakirjalaina.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kuntarahoitus eturivissä

Kuntarahoitus oli ensimmäinen suomalainen ympäristöhankkeisiin korvamerkittyjen vihreiden bondien liikkeeseenlaskija. Torstaina se soitti asiakkaineen pörssin avauskelloa, kun Nasdaq Helsinki avasi uuden vastuullisten joukkovelkakirjojen eli vastuullisten bondien markkinasegmentin. Kuntarahoitus on uuden markkinan ensimmäinen liikkeeseenlaskija, kun se kaksoislistaa kaksi vihreää bondiaan.

-Kunnilla on paljon hankkeita, joissa voi hyödyntää vihreää rahoitusta. Joukkoliikenne, vedenpuhdistamot ja yleensä päästöjen vähentämiseen liittyvät toimet voivat hakea meiltä vihreää rahoitusta. Nollasta lähdimme liikkeelle pari vuotta sitten ja nyt olemme rahoittaneet vihreitä kohteita yli miljardilla eurolla, Kallio toteaa.

Arviointiryhmä käy hankkeet läpi

Mikä tahansa kuntainvestointi ei kuitenkaan kelpaa Kuntarahoituksen vihreiden bondien rahoituskohteeksi. Kuntaliiton energiainsinööri Kalevi Luoma, professori Jyri Seppälä, joka toimii Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtajana Suomen ympäristökeskuksessa ja Lahden kaupungin ympäristöjohtaja Saara Vauramo muodostavat arviointiryhmän, joka käy hankkeet läpi.

-Uniikkia meidän toiminnassa on ulkopuolinen arviointiryhmä, joka arvioi kaikki rahoituskohteet ja hyväksyy ne vihreän rahoituksen piiriin. Heidän kohteelle antama ”vihreä rating” antaa meille mahdollisuuden ottaa sen huomioon rahoituksen hinnoittelussa, toimitusjohtaja Esa Kallio paljastaa.

 

Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta saaneet hankkeet

Lisätietoja Kuntarahoituksen vastuullisesta rahoituksesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*