Neljä viidestä helsinkiläisestä kannattaa julkista liikennettä henkilöautoliikenteen helpottamisen sijaan. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin keskustan asukkaat pelkäävät, että alueesta tulee heille liian kallis, kertoo Yleisradio. Lähes 40 prosenttia heistä uskoo, ettei heillä ole enää tulevaisuudessa varaa asua keskustassa.

Tieto perustuu NCC rakennus- ja kiinteistöyhtiön kyselyyn, joka tehtiin Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa.

Vähiten huolissaan keskusta-asumisen hinnasta olivat kööpenhaminalaiset, joista 64 prosenttia piti sitä liian kalliina. Oslolaisista samaa mieltä oli 78 prosenttia, Tukholman asukkaista tätä mieltä oli 80 prosenttia, mutta helsinkiläisistä peräti 90 prosenttia.

Tyytyväisyys sekä asuintilanteeseen että -alueeseen on sitä suurempi mitä lähempänä keskustaa vastaaja asuu.

– Heikko kulttuuritarjonta ja huono valikoima kahviloita, ravintoloita ja baareja ovat Helsingin lähiöiden yleisimpiä ongelmia. Parempi valikoima kohtuuhintaisia asuntoja kohentaisi kuitenkin eniten asuinaluetta, kertoo Yle.

 

Neljä viidestä tukee julkista liikennettä

 

Kyselyssä julkinen liikenne saa helsinkiläislötä vastaajilta vahvan tuen.

– Työpaikan, koulun ja huvitusten läheisyydellä ei ole merkitystä helsinkiläisille, jos liikenneyhteydet niihin ovat hyvät. Vastaajat kannattavat yleisesti julkista liikennettä ja neljä viidestä kannattaa julkista liikennettä henkilöautoliikenteen helpottamisen sijaan.

Ylen uutinen kokonaisuudessaan on täällä

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*