Lapuan kaupunginjohtaja Arto Lepistö kannattaa liisausta ratkaisuna kuntaa piinaavaan kouluongelmaan, uutisoi Yle Pohjanmaa.

Lapuan lukio kaipaa uusia tiloja ja alakouluja toimii väistötiloissa. Suunnitelma suuren uuden koulukeskuksen rakentamisesta on hyväksytty, mutta sen toteuttaminen nielisi 20 miljoonaa euroa, mikä investointi voisi tehdä Lapuasta kriisikunnan.

Vakavaksi rahoitusvaihtoehdoksi onkin noussut liisaus, eli kunnan ryhtyminen kiinteistön pitkäaikaiseksi pääomavuokralaiseksi.

– Kiinteistöleasingiä on vertailtu suoran lainan ottamiseen. Se ei kaupungin taloutta pelasta, mutta olen viehättynyt siitä. Rahoitus ei näy kaupungin taseessa lainana, eikä nosta lainakantaa tai heikennä kaupungin omavaraisuusastetta, jotka ovat keskeisiä tunnuslukuja, jos katsotaan kriisikuntamenettelyyn joutumista, Lepistö sanoo Ylelle.

Kuntien kiinnostus liisausta kohtaan on lisääntynyt tiukentuneen talouden vuoksi. Kuntarahoitus on tarjonnut kiinteistöliisausta jo parin vuoden ajan vaihtoehtoisena rahoitusmuotona.

Kuntarahoituksen mukaan kunnat ovat käyttäneet kiinteistöliisausta jätevedenpuhdistamon, sairaanhoitopiirin keskuskeittiön ja koulukampuksen rakentamiseen.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Miksi feministi ovat niin usein mlatroitaomia idiootteja? Entisen radikaalifeministi Tammy Brucen kirjassa The Death of Right and Wrong on mielenkiintoinen ne4kemys: Naisasialiike alkoi joskus 70-luvulla vete4e4 puoleensa tavalla tai toisella miessuhteissaan traumatisoituneita naisia. Pian liike muuttui ere4e4nlaiseksi dysfunktionaalliseksi ryhmterapiaksi. Yhe4 suurempi osa naisista ke4ytti liikkeen kokouksia ja muita ve4lineite4 traumojensa le4pike4ymiseen. Mutta liikkeen dynamiikka ei suinkaan pyrkinyt traumojen purkamiseen ja parantumiseen vaan pikemmin traumat vain vahvistuivat samanmielisten lietsoessa toisiaan yhe4 kiehuvampaan vihaan. Pian liike oli hyvin vihaisten ja henkisesti he4iriintyneiden naisten johtama. Terveet naiset yrittive4t ensin taistella vastaan mutta vete4ytyive4t sitten aseettomina. Jotkut varmasti myf6s omaksuivat noita epe4terveite4 ajatusmalleja sulautuakseen joukkoon.Kuvaus siis koskee le4hinne4 kai USA:n NOW:ta, eike4 tarvitse paljon tutustu jenkkien feministisiin keskusteluihin varmistuakseen, ette4 pe4e4konttorissa ei ole kaikki valot pe4e4lle4. Mutta miksei se voisi olla totta muuallakin?Siihen ne4hden Vihreiden naisten ohjelma on todella ylle4tte4ve4n je4rkeve4. Ohjelma ei ke4sitte4e4kseni sise4lle4 ainuttakaan valheisiin perustuvaa vihakampanjaa. Ike4e4n kuin sielle4 olisi onnistuttu heivaamaan pf6pit sivuraiteille tai ehke4 pere4ti hoitoon. Vai pystyve4tkf6 pf6pit ne4ytteleme4e4n je4rkevie4?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*