VAASA – Kuntabarometri julkaistiin Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa keskiviikkoiltana. IROResearch kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 1.2.–4.4. Siihen vastasi 9 564 yrittäjää eri puolilta Suomea.

Yrittäjät antoivat palautetta kuntansa elinkeinopolitiikasta ja siihen vaikuttavista asioista. Parhaiten kunnat suoriutuvat infrastruktuurin hoitamisesta ja heikoiten hankintapolitiikasta, käy ilmi kuntabarometrista. Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys oli yrittäjille elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeintä.

– Yrittäjät arvostavat kotikuntiaan ja kantavat laajasti sekä huolta että vastuuta kuntien elinvoimasta. Monelle yrittäjälle kunta on myös läheinen kumppani. Molemmat tarvitsevat toisiaan menestyäkseen, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

– Yritysten menestyminen mahdollistaa kunnille terveen talouden, kohtuullisen verotuksen ja kuntalaisille tarjottavat palvelut. Haluamme vahvasti panostaa kuntien ja yrittäjäjärjestön yhteistyöhön, Salminen sanoo.

MainosKyselystä selvisi myös, missä kunnissa on paras yrittää:

Suurten, yli 50 000 asukkaan kuntien ykkönen on Seinäjoki. Toiseksi tuli Kuopio ja kolmanneksi Kotka.

Keskikokoisten (10 000–50 000) kuntien ykkönen on Lieto. Toiseksi tuli Kempele ja kolmanneksi Ilmajoki.

Pienimpien alle 10 000 asukkaan kuntien ykkönen on Marttila. Toiseksi tuli Konnevesi ja kolmanneksi Kärsämäki.

Oheisessa videossa Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila ja Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä kommentoivat voittoaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*