Tampere on totisesti jääkiekkokaupunki. Nyt Tampereen kaupunki epäilee useampien työntekijöidensä varastaneen Hakametsän jäähallista jäävuoroja! Asia on edennyt poliisitutkintaan ja kolmen työntekijän työsuhde on päättynyt.

Kaupungin sisäisten selvitysten perusteella kaupungin työntekijät ovat jakaneet Hakametsän jäähallien jäävuoroja ohi kaupungin virallisen varausprosessin. Tähän mennessä kaupungin sisäisestä tarkastuksesta alkaneet selvitykset ovat johtaneet kolmen kaupungin työntekijän työsuhteen irtisanomiseen.

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajalan mukaan kyseessä on äärimmäisen harvinainen tapaus.

-Tämä on harvinainen tapaus Tampereen kokoisessakin organisaatiossa. Minulla on pitkä virkaura takana, eikä tämänkaltaisia tapauksia tule ilmi edes joka vuosi, Juha Yli-Rajala kommentoi.

MainosAsia lähti selviämään sisäisen tarkastuksen perusteella ja kaupunki teki asiasta poliisille tutkintapyynnön muutama viikko sitten. Vaikka poliisin esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, niin kaupunki ryhtyi työoikeudellisiin toimenpiteisiin vilpistä epäiltyjä työntekijöitä kohtaan välittömästi ja kolme työntekijää on saanut lopputilin väärinkäytösten vuoksi.

Jäävuoroja tiskin alta

Kaupungin tietojen mukaan joidenkin jäävuorojen käyttäjät ovat maksaneet vuoroista suoraan työntekijöille, käteisellä ja virallisesta hinnastosta poikkeavin hinnoin. Selvityksessä on ilmennyt, että kyseessä ei ole ollut yksittäistapaus, vaan väärinkäytökset ovat olleet suunnitelmallisia ja toiminta on jatkunut pitkään.

Samassa yhteydessä on tullut ilmi myös kaupungin varojen väärinkäyttöä: jäähallille on hankittu yksittäisten työntekijöiden henkilökohtaiseen käyttöön harrastusvälineitä kaupungin kustannuksella.

-Me olemme arvioineet, että yksin viime vuoden osalta kaupungin taloudelliset menetykset ovat laskennallisesti noin 20 000 euroa. Sitä emme tiedä, kuinka pitkään toiminta on jatkunut, Juha Yli-Rajala toteaa Kuntalehdelle puhelimitse.  

Asiasta julkaistussa tiedotteessa kaupunki myöntää, että tässä yhteydessä Hakametsän jäähallien sisäinen valvonta on epäonnistunut.

-Menettelytapoja on nyt muutettu ja kaupunki on tehnyt havainnoistaan tutkintapyynnön poliisille. Poliisin lisäksi kaupungin sisäinen tarkastus jatkaa ohjeiden ja lainvastaisen toiminnan laajuuden ja keston selvittämistä. Lisäksi selvitetään ja korjataan niitä valvonnan heikkouksia, joiden vuoksi tämänkaltainen toiminta on ollut mahdollista, tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*