Työtaistelun uhka vaanii hoitaja-asemien yllä. (Kuva: Pekka Moliis)

Tehy ja Super ovat jättäneet tänään kuutta sairaanhoitopiiriä koskevan lakkovaroituksen. Kahden viikon mittainen lakko alkaisi perjantaina 18.3. ja päättyisi perjantaina 1.4., ellei työmarkkinaosapuolet saa sopua aikaan. Toteutuessaan lakon piirissä olisi 25 000 hoitajaa.

Kuntapuolen sopimusneuvottelut keskeytyivät maanantaina, kun KT totesi, ettei sovulle ole tällä hetkellä edellytyksiä. Tämän johdosta hoitajajärjestöt aloittivat tiistaina koko kuntasektoria koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

Kuntatyönantajia edustava KT piti julkaisemassaan tiedotteessaan sote-järjestöjen julistamia työtaistelutoimia täysin vastuuttomina.

-Tänään ilmoitetut lakot ovat täysin ylimitoitettuja ja vastuuttomia nykyisessä tilanteessa. Järjestöiltä olisi odottanut harkintaa ja pelisääntöjen noudattamista varsinkin tässä geopoliittisessa tilanteessa. Nyt tarvittaisiin erityisesti yhteiskuntarauhaa ja vakautta, korostaa toimitusjohtaja Markku Jalonen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



-Kansalaisten terveyspalvelut ovat nyt vakavasti uhattuina. Tehyn ja SuPerin neuvotteluissa esittämät palkankorotusvaateet ovat julkiselle taloudelle kestämättömiä, painottaa neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas.

Mahdollisen lakon piirissä ovat seuraavat organisaatiot:

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (ei koske Kysteri-liikelaitosta) 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (lukuun ottamatta Keski-Suomen seututerveyskeskus)

Järvi-Suomen Terveys Oy, Docta Oy, Tervia Osaajat Oy, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta

Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n sekä Sarastia Rekry Oy:n terveydenhuoltoalan työtehtävät, joita suoritetaan yllä mainituissa lakon kohdeorganisaatioissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*