Kuva: Ville Miettinen

Espoon kaupunginhallitus päättää Espoon johtamisen ja talousohjauksen tietojärjestelmäkokonaisuuden etenemisestä kokouksessaan maanantaina 17.6.2019. Kaupunginhallitukselle esitetään päätettäväksi tietojärjestelmän hankinta julkisella kilpailutuksella.

Kaupunginhallitukselle esitetään myös, että Espoo käynnistää välittömästi toimenpiteet Kuntien Tiera Oy:n kanssa tehdyn Tiera ERP –palvelun käyttöönoton valmistelua ja käyttövaltuuksien ja käyttöönottomaksun maksamista koskevan sopimuksen purkamiseksi. Espoo toteutti vuonna 2014 esiselvityksen Tiera ERP-palvelun soveltuvuudesta ja teki Tieran kanssa ERP-palvelun käyttöönoton valmistelua koskevan sopimuksen perustaloushallinnon ja palkkahallinnon osalta vuonna 2015.

Syynä tarpeeseen irtautua vanhasta sopimuksesta ovat muuttuneet olosuhteet ja niiden haasteisiin vastaaminen, sanoo Espoon kaupungin taloussuunnittelujohtaja Pia Ojavuo.

– Nykyinen sopmus on vanhasta teknologiasta ja huomattavasti pienemmällä laajuudella, sopimus joudutaan joka tapauksessa poisneuvottelemaan, Ojavuo sanoo.

– Kokonaisuus jota haluamme, on muuttunut. Meillä on nyt halu hankkia pilvipohjaista teknologiaa, ja vahvasti nimenomaan analytiikkaa, raportointia ja johtamisen tukea oleva järjestelmäkokonaisuus. Tieran kanssa tehty sopimus koski enemmän perustaloushallintoa ja palkanlaskentaa.

Espoon ja Kuntien Tiera Oy:n yhteistyöhanketta on pidetty jäissä vuodesta 2016 lähtien mm. keskeneräisen sote-uudistuksen takia.

– Nyt omat järjestelmämme lähestyvät elinkaarensa päätä, eikä meillä ole aikaa odotella sote-uudistuksen päätöstä, Ojavuo sanoo.

Espoon ja Kuntien Tieran sopimustilanne nousi julkiseen keskusteluun viime lokakuussa, kun Helsingin Sanomat uutisoi sopimukseen liittyvistä haasteista. Espoon kaupunginhallitus käsitteli joulukuussa johtamisen ja talousohjauksen tietojärjestelmäkokonaisuutta ja hyväksyi esitetyn hankinnan valmistelusuunnitelman.  Kevään 2019 aikana suunnitelman mukaisesti toteutetun valmisteluvaihteen tavoitteena oli varmistaa, että uusi hankittava järjestelmä vastaa parhaalla mahdollisella tavalla Espoon asettamiin vaatimuksiin, ja että järjestelmäuudistuksen etenemisestä tehdään päätös.

Kevään aikana Espoossa on laadittu Deloitte Consulting Oy:n tukemana  johtamisen ja talousohjauksen tietojärjestelmien tarkempi vaatimusmäärittely ja käsiteltiin näihin läheisesti liittyviä kokonaisuuksia, kuten kaupungin ydintietoja ja arkkitehtuuri- sekä integraatiovaatimuksia.

Valmisteluvaiheen etenemispäätös on jatkaa johtamisen ja talousohjauksen tietojärjestelmäkokonaisuuden hankintaa julkisella kilpailutusvaihtoehdolla, johon myös Kuntien Tiera Oy voi osallistua.

Espoon kaupunki on Kuntien Tieran suurin omistaja. Vanhassa sopimuksessa todetaan, että mikäli projektia ei käynnistetä, Tiera on velvollinen palauttamaan käyttövaltuusmaksut. Näitä saatavia Espoolla on noin 4,5 miljoonaa euroa, Pia Ojavuo vahvistaa.

Aiheesta aiemmin:

Tieran taival yhä mutkallisempi, HS kertoo vaikeuksista Espoossa

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*