Valtakunnalliseen Kilometrikisaan osallistuneet Espoon kaupungin 436 työntekijää polkivat kisan aikana 367 952 km ja säästivät samalla 64 347 kg hiilidioksidia sekä 25 756 litraa bensaa. Mukana oli 50 joukkuetta Espoon kaupungin eri työyksiköistä.

– Pyöräilijöiden osuuden kasvattaminen sekä pyöräilyn ja juna- tai bussiliikenteen yhdistämisen helpottaminen ovat osa kaupungin ilmastotyötä, Espoon tiedotteessa sanotaan

– Suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavan henkilöstön oma pyöräilyharrastus luonnollisesti parantaa tulevien ratkaisujen laatua ja Kilometrikisa on yksi keinoista ottaa pyöräily osaksi kaupungin työntekijöiden arkea. Lisäksi leikkimielinen kisailu on nostanut työyhteisöjen yhteishenkeä ja kiirinyt myös kahvipöytäkeskusteluihin.

Kilometrikisa poljettiin 1.5–22.9.2015 ja se innostaa vuosittain tuhansia ihmisiä säännölliseen työmatkapyöräilyyn sekä aiheuttaa pyöräilyriippuvuutta ympäri Suomea. Leikkimieliseen, kaikille avoimeen ja maksuttomaan kilpailuun osallistui Suomessa 26 436 ihmistä 2 263 joukkueessa. Kilometrejä kisan aikana kertyi yhteensä 26 milj. km, mikä on 985,05 kilometriä henkilöä kohti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*