Ympäristöminiteriö järjestää kaikille avoimen tilaisuuden, jossa käynnistetään hanketta yhden luukun palvelujen edistämiseksi lupa-asioissa.

Tavoitteena on tehdä lupa-asioinnista asiakkaalle helppoa ja sujuvaa. Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvassa uudistuksessa ovat esillä muun muassa ympäristöluvat, vesilain mukaiset luvat, luonnonsuojelulain mukaiset poikkeuspäätökset, ympäristövaikutusten arviointi sekä rakennusluvat.

Ohjelmassa ovat edustettuina elinkeinoelämä ja valtionviranomaiset, mutta ei kuntia eikä ympäristöjärjestöjä.

Ympäristoministeriön lainsäädäntöjohtaja Riitta Rönn perustelee ohjelmavalintaa sillä, että päivään mahtuu rajallinen määrä ohjelmaa, ja tässä vaiheessa keskitytään erityisesti valtion viranomaislupajärjestelmään, joka koskee erityisesti yrityksiä.

– Ehkä seuraavassa vaiheessa käsitellään asioita enemmän myös kuntien kannalta.

Rönnin mukaan kunnat ja ympäristöjärjestöt tulevat kuulluiksi hankkeen ohjausryhmässä. Hän huomauttaa, että myös MTK on olennainen intressiryhmä lupajärjestelmiä kehitettäessä.

Rönnin mukaan myös maakunnat halutaan mukaan lupajärjestelmän kehittämiseen, vaikka ne nyt eivät olekaan lupaviranomaisia.

Tilaisuuteen on kutsuttu hankkeen ohjausryhmä, keskeisiä yhteistyötahoja elinkeinoelämästä, valtion ja maakuntahallinnosta sekä järjestöistä. Tilalisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Tilaisuus järjestetään perjantaina 28.10. klo 9−12 Helsingissä Smolmassa. Siihen pitää ilmoittautua viimeistään torstaina 27.10. tästä linkistä.

 

Edit: Juttuun lisätty Riitta Rönnin kommentit 27.10. klo 11.38

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*