Suurimmat pendelöivien osuudet ovat johtajien sekä rakennus- ja prosessityöntekijöiden keskuudessa.

Helsinki on riippuvainen muissa kunnissa asuvasta työvoimasta. Pääkaupungissa työssäkäyvistä 40 prosenttia pendelöi kaupunkiin muualta. Toisaalta yli viidennes Helsingissä asuvista työllisistä työskentelee muissa kaupungeissa.

Tiedot käyvät Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta raportista, joka tarkastelee Helsingin seudun ammattirakennetta ja pendelöintiä. Raportissa selvitetään, missä seudun erilaiset ammattilaiset asuvat ja työskentelevät, ja kuinka tyypillistä heille on käydä töissä etäämmällä asuinpaikastaan.

Raportti kertoo, että eri kuntien välillä pendelöivät poikkeavat ammattirakenteeltaan toisistaan. Suurimmat pendelöivien osuudet ovat johtajien sekä rakennus- ja prosessityöntekijöiden keskuudessa. Espoon ja Helsingin välillä pendelöi suhteellisesti enemmän erityisasiantuntijoita kuin Vantaan ja Helsingin välillä.

Raportti perustuu pääosin ammattitilastoaineistoon, jonka lähteenä on Tilastokeskuksen työssäkäyntitilasto. Tuorein käytettävissä oleva tieto kuvaa vuoden 2016 lopun tilannetta.

Ammattilaiset ja pendelöinti Helsingissä -raportti

 

 

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*