Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi tänään osaltaan Helsingin uuden yleiskaavan, joka tulee valtuuston käsittelyyn ensi keskiviikkona 26. lokakuuta. Aiemmin ilmoitettiin, että kaava olisi valtuustossa viikkoa myöhemmin.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä ehdotukseen lisättiin lausuma, jonka mukaan jatkosuunnittelussa ratkaistaan tarkemmin maankäyttö Keskuspuiston Hakamäentien ja Kehä 1:n välillä kulkevan osan kohdalta sekä Hämeenlinnanväylän bulevardisoinnin osalta. Lähtökohta on, että Keskuspuisto ja asuntorakentaminen sovitetaan yhteen niin, että Keskuspuisto säilyy mahdollisimman laajana.

Muut vastaehdotukset, joita tekivät RKP:n, keskustan ja vasemmistoliiton edustajat, äänestettiin nurin selvin luvuin.

Yksi ehdotuksista koski Malmin lentokenttäaluetta. Helsinki on jo päättänyt alueen käyttämisestä asuntorakentamiseen. Palautusehdotus Malmin lentokenttäalueen kehittämisestä niin että lentokenttätoiminta voisi jatkua äänestettiin kaupunginhallituksessa nurin 12–2.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Helsingin yleiskaavaesityksen lähtökohtana on varmistaa edellytykset kaupungin kasvulle, asuntotuotannolle ja elinkeinoelämälle pitkälle tulevaisuuteen. Yleiskaavan varaukset mahdollistavat kasvun vähintään 860 000 asukkaaseen ja 560 000 työpaikkaan vuoteen 2050 mennessä.

Lisää Helsingin yleiskaavasta: yleiskaava.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*