Havainnekuva: AOR Arkkitehdit
Kasvuyrityskampus sijoittuu Startup-keskittymä Maria 01:n viereen.

Helsinkiin suunnitellaan yli 4 000 työpaikan ja 50 000 neliömetrin kasvuyrityskampusta. Kampus sijoittuu startup-keskittymä Maria 01:n viereen Marian entiselle sairaala-alueelle.

Helsingin kaupunki haki hankkeelle avoimella haulla kehittäjää ja toteuttajaa. Seitsemän ehdokkaan joukosta tehtävään ehdotetaan YIT:n ja Kevan vetämää konsortiota, jossa on mukana useita toimijoita, muiden muassa Slush, Industryhack, Accenture ja MaaS Global.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Marian alueen kehittämisvarausta tiistaina 6. marraskuuta  Alustavan aikataulun mukaan asiasta päättää elinkeinojaosto kokouksessaan 19. marraskuuta.

Keskittymän tavoitteena on koota yhteen ideoitaan kehittävät startupit, kasvuyritykset, ankkuriyritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan edustajat.

MainosKampus tulee koostumaan olemassa olevasta entisestä sairaala-alueesta ja alueen rakentuvasta eteläisestä osasta. Alustavan arvion mukaan eteläosaan voidaan rakentaa yli 50 000 neliömetriä uusia tiloja. Lisäksi alueen pohjoisosassa toimiva Maria 01 laajenisi nykyisestä 13 000:sta neliömetristä 19 000:een neliöön.

Alueella on tällä hetkellä noin 130 toimijaa ja 800 työpaikkaa. Laajennussuunnitelman toteutuessa tavoitteena on saada alueelle noin 650 uutta toimijaa ja vähintään 4 000 työpaikkaa. Suunnitelman mukaan ensimmäinen laajennusosa käyttöön vuonna 2021.

– Teemme kaikkemme sen eteen, että Helsinki olisi maailman parhaita paikkoja startup- ja kasvuyritystoiminnalle ja samalla houkutteleva osaamiskeskittymä yrityksille ja osaajille. Marian laajeneva ja vahvistuva kasvuyrityskampus on tässä työssä olennainen edistysaskel, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*