Uusi palvelu listaa kaikki avointa koodia käyttävät julkishallinnon hankkeet. (Kuvakaappaus avoinkoodi.fi-sivustolta)

Suomen julkishallinnon IT-hankkeet, joiden lähdekoodi on julkaistu avoimesti internetissä, kootaan ensimmäistä kertaa yhteen.

Avoinkoodi.fi-sivuston palvelun kautta löytyvät avoimen lähdekoodin projektit, lähdekoodi sekä omistajataho. Sivuston on perustanut digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita.

Avoinkoodi.fi-sivustolle voi ilmoittaa kaikki avointa lähdekoodia hyödyntävät hankkeet, joko versionhallintaohjelma GitHubin kautta tai sähköpostitse.

– Avoimen lähdekoodin käyttäminen tuo monia etuja, mutta täyden hyödyn saaminen edellyttää, että jaamme tietoa ja opimme jo tehdyistä hankkeista. On hienoa, että avoinkoodi.fi-palvelu tuo tämän tiedon kaikkien osapuolten ulottuville, kommentoi valtiovarainministeriön JulkICT-osaston erityisasiantuntija Aleksi Kopponen.

MainosSivuston on tarkoitus helpottaa järjestelmien toteutusprojekteja ja suunnittelua. Avoimen koodin toivotaan säästävän rahaa ja aikaa sekä viranomaisilta että ohjelmistokehittäjiltä.

Kyse on myös läpinäkyvyydestä, sanoo Solitan liiketoimintajärjestelmistä sekä julkishallinnon palveluista vastaava johtaja Timo Honko.

– Avoimen lähdekoodin hankkeilla toteutetuissa julkisen sektorin ICT-hankkeissa verorahoilla ostettu omaisuus on yhteisessä käytössä, Honko sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*