Kaupunkipyörät herättivät kiinnostusta välittömästi pyöräasemille ilmaannuttuaan. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu käynnistyi maanantaina, kun keltaiset yhteiskäytössä olevat menopelit ilmestyivät kaduille.

Tänä vuonna pääkaupungin kaduille tulee 500 kaupunkipyörää ja 50 kaupunkipyöräasemaa, joista pyörän voi lunastaa käyttöönsä.

Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä Helsingin kantakaupungissa liikkuville, ja ne toimivat osana joukkoliikenteen matkaketjua.

Kaupunkipyörän käyttöhinta koostuu käyttökauden mukaisesta kausimaksusta ja mahdollisesta lisämaksusta. Käyttökaudeksi voi valita joko koko kauden, viikon tai päivän. Valittuun kausimaksuun sisältyy jokaisella pyörän käyttökerralla puolen tunnin käyttöaika. Pyörän enimmäiskäyttöaika jokaisella käyttökerralla on viisi tuntia

– Kaupunkipyörät ovat pitkään odotettu palvelu kaupunkilaisten arjen helpottamiseksi. Yhdessä joukkoliikenteen kanssa ne mahdollistavat kestävän liikkumisen suosion kasvun, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Kaupunkipyöräpalvelua on rahoitettu mainostuloilla. Pääyhteiskumppani on HOK-Elannon Alepa-kauppaketju, jonka mainoksilla ja väreillä pyörät on varustettu.

Kaupunkipyöräpalvelun on tarkoitus laajentua kesällä 2017 täyteen mittaansa eli 1 500 pyörän laajuiseksi.

kaupunkipyora_parkki_pyoraily_liikenne
Kaupunkipyörän voi lunastaa käyttöönsä 50 pyöräilyasemalta ympäri Helsingin kantakaupunkia. (Kuva: Ville Miettinen)

Kaupunkipyörätietoa HSL:n verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*