Kuva: European Union / John Thys
On tärkeää saada kuntien ja alueiden keskeiset näkemykset tulevina kuukausina laadittavaan Digitaalinen Eurooppa -ohjelman työohjelmaan, Anne Karjalainen sanoo.

BRYSSEL – Keravalainen kaupunginvaltuutettu Anne Karjalainen, sd., on nimitetty Euroopan alueiden komitean lausunnon “Digitaalinen Eurooppa kaikille: älykkäiden ja osallistavien ratkaisujen toteuttaminen paikallistasolla” esittelijäksi.

Lausunto laaditaan EU:n neuvostolle tulevan puheenjohtajavaltion Suomen pyynnöstä.

Anne Karjalainen kertoo, että lausunnon taustalla on komission digitaalisen strategian suunnitelma ja kuntien halu olla mukana, kun digitaalista Eurooppaa linjataan tulevalla komission kaudella. Alueiden komitean oma paperi oli näkyvästi esillä mm. huhtikuussa Bukarestissa komission järjestämässä Digital Assembly -tapahtumassa.

– Aiemmin digitaalistrategiat ovat olleet enemmän jäsenvaltiotasolla. Jos ajattelee, että Euroopassa on yli 80 000 kuntaa, jos kaikki kunnat lähtevät viemään tätä asiaa eteenpäin ja mukaan valjastetaan erilaiset rakenne rahastot, tulee varmasti parempi lopputulos kuin että jos vietäisiin ylhäältä alaspäin, Anne Karjalainen sanoo Kuntalehdelle.

Lausunnon lähetekeskustelu käydään Brysselissä heinäkuussa ja lopullinen käsittely on AK:n lokakuun täysistunnossa. Lausunnon asiantuntijana on erityisasiantuntija Tom Holmroos Kuntaliitosta.

Anne Karjalaisen mielestä on tärkeää, että kunnat ja alueet ilmoittavat näkemyksensä Digitaalinen Eurooppa -ohjelman työohjelmaan.

– Kunnat miettivät palveluiden sähköistämistä, ja jos ajatellaan, että tulee selkeä strategia, kunnilla on mahdollista sen pohjalta tehdä oma ohjelma omiin tarpeisiinsa.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*