kuva: Suomen Puukerrostalot Oy
Kevan tarkoituksena on, että viiden vuoden päästä noin kymmenen prosenttia sen asuntosijoituskohteista olisi puurunkoisia. Kuvassa puukerrostaloja Ruotsissa Sollentunan kunnan Träkojanissa.

Keva ja Suomen Puukerrostalot Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen 1000 puurakenteista kerrostaloasuntoa seuraavan 3–5 vuoden aikana.

– Nyt solmittu aiesopimus antaa Kevalle mahdollisuuden hankkia sijoitussalkkuunsa erittäin pienen hiilijalanjäljen sijoituskohteita, Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo.

Kevan tavoitteena on, että viimeistään viiden vuoden päästä noin kymmenen prosenttia sen asuntosijoituskohteista olisi puurunkoisia ja rakennuspaikasta riippuen myös käyttöenergialtaan kokonaan uusiutuvalla energialla toimivia.

Tähän saakka Kevan kiinteistösijoitusten pääpaino on ollut energiatehokkuuden parantamisessa, mutta jatkossa sen tarkoituksena on panostaa koko rakennuksen elinkaaren aikaiseen hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Keva omistaa Suomessa yhteensä noin 3600 vuokra-asuntoa. Kevan suorien kiinteistösijoitusten arvo oli viime vuoden lopussa noin 2,5 miljardia euroa, josta asuntojen osuus oli 26 prosenttia.

Kevan ja Suomen Puukerrostalot Oy:n ensimmäisten kohteiden moduulit tehdään Ruotsissa Lindbäcks Bygg Ab:n tehtaassa. Suomen Puukerrostalot Oy:n tehtaan valmistuttua moduulit rakennetaan Hämeenlinnassa. Lindbäcks on Suomen Puukerrostalot Oy:n osaomistaja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*