Asuntojen rakennustyömaa
KOVA katsoo, että maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusten koordinaation lisäämiseksi valtionhallinnossa ympäristöministeriö olisi perusteltua yhdistää liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Samalla kaikki rakentamisen ohjaus tulisi keskittää tähän yhteen uuteen ministeriöön. (Kuva: Ville Miettinen)

Vuokrataloyhtiöitä edustavan KOVA ry:n mukaan asuntoasiat ansaitsevat aiempaa suuremman painoarvon myös valtioneuvostotasolla, ja yhdistys esittää asuntoasioista vastaava ministerin nimittämistä tulevaan hallitukseen.

Vuoden 2011 jälkeen hallituksissa ei ole ollut asuntoasioihin keskittynyttä ministeriä.

-Valtionhallinnossa asumiseen liittyvät asiat on jaoteltu pääosin ympäristöministeriöön ja sosiaali- ja terveysministeriöön, joskin asumisen teemoilla on liittymäpintoja myös moniin muihin ministeriöihin. Asumisasioiden kokonaisuus ei ole siis yksissä käsissä. Tästäkin syystä asuntoasioista vastaava ministeri olisi perusteltu, KOVA toteaa.

KOVAn mielestä kuluvalla kuin useilla aiemmillakin hallituskausilla asuntopolitiikka ja asumiseen liittyvä asiat ovat jääneet valitettavan pieneen rooliin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Ympäristöministeriön tehtäväkenttään kuuluu monia asioita, eikä asuntoasioiden sisällyttäminen ympäristöministerin vastuulle ei ole ollut ideaalein lopputulos asuntoasioiden painoarvon näkökulmasta.

KOVA katsoo, että maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusten koordinaation lisäämiseksi valtionhallinnossa ympäristöministeriö olisi perusteltua yhdistää liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Samalla kaikki rakentamisen ohjaus tulisi keskittää tähän yhteen uuteen ministeriöön.

-Eduskuntavaalien alla moni puolue otti kantaa valtioneuvostorakenteen kehittämiseksi. Toivon, että parhaillaan käytävissä hallitusneuvotteluissa harkitaan myös KOVAn ehdotusta asuntoasioiden painoarvon lisäämiseksi ja niin sanotun MAL-koordinaation parantamiseksi, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen esittää.

KOVA on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen järjestö. KOVAlla on 118 jäsenyhteisöä. Jäsenistä suuri osa on kuntataustaisia vuokrataloyhtiöitä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*