Yhtesihankinta tuo aurinkopaneeleja erilaisiin kuntien rakennuksiin. Kuva Helenin aurinkopaneeleista.

Suomen suurimman aurinkovoimaloiden yhteishankinnan tarjouskilpailun on voittanut GreenEnergy Finland Oy. Tilaus käsittää 82 aurinkovoimalaa. Tilauksen takana on KL-Kuntahankinnat, ja mukana on tässä vaiheessa 36 kunta-alan toimijaa. Uudet organisaatiot voivat sitoutua sopimukseen koko nelivuotisen puitesopimuskauden ajan.

Mukana hankkeessa ovat muun muassa Helsinki, Tampere, Oulu ja Seinäjoki. Voimaloita asennetaan kuntien omistamien kiinteistöjen kuten koulujen, päiväkotien, palvelukeskusten ja kaupungintalojen katoille.

Paneeleja asennetaan muun muassa Finlandia-talon katolle ja Tampere-taloon. Voimalat asennetaan ennen kesää 2017.

Voimaloiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1,2 MWp kun koko Suomen nykyinen kapasiteetti on 30 MWp.

Mainos– Lisäksi hankinta voi hyvinkin kasvaa jopa useaan megawattiin puitesopimuksen neljän vuoden aikana, sanoo projektin käynnistänyt suunnitteluinsinööri Pasi Tainio Suomen ympäristökeskuksesta.

– Hinnat ovat tilaajille erittäin kilpailukykyiset ja hankinta puitesopimuksen kautta hyvin helppoa, hän sanoo.

– Lisäksi kuukausiveloitus tarjoaa mahdollisuuden tehdä hankinta välittömästi ilman investointibudjettia ja käyttömenojen osalta kustannusneutraalisti. En näe mitään syytä, mikseivät kaikki Suomen kunnat, kuntayhtymät, kuntaomisteiset yritykset ja seurakunnat lähtisi hankkimaan haluamiaan aurinkovoimaloita tämän sopimuksen kautta, Tainio sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*