Juha-Pekka Huotari / Lahden kaupunki

Lahti on nimitetty vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi Oslossa torstaina järjestetyssä finaalitilaisuudessa.

Nimitys on EU:n komission tunnustus kaupungille, joka on ympäristötoiminnan edelläkävijä, toimii esimerkkeinä muille kaupungeille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin.

– Lahden valinta on erittäin merkittävä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti, sillä Suomessa ei ole koskaan ollut Euroopan ympäristöpääkaupunkia. Lahti tulee toteuttamaan erinomaisesti Euroopan ympäristöpääkaupungin ajatusta ja tukee sen kunnianhimoisia tavoitteita, kertoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen Lahden kaupungin tiedotteessa.

Nimitys merkitsee sitä, että vuonna 2021 Lahdessa järjestetään lukuisia kansainvälisiä ja paikallisia ympäristöalan tapahtumia.

Alun perin kilpailussa oli mukana yhdeksän kaupunkia, joista finaalissa olivat Lahden lisäksi ranskalaiset Strasbourg ja Lille. Finalistikaupungit valittiin hakemuksen kahdentoista osa-alueen perusteella, joissa kuvattiin kaupunkien ympäristön tilaa, edistymistä ympäristöasioissa sekä tulevaisuuden suunnitelmia.

European Green Leaf 2020 –tittelistä kisasivat alle 100 000 asukkaan kaupungit. Tässä sarjassa Limerick Irlannista ja Mechelen Belgiasta jakoivat voiton. Kolmas finalisti oli Lappeenranta.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*