Reaaliaikainen kartta näyttää ilmanlaadun HSY:n eri mittauspisteillä.

Ilmatieteen laitos, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY) ja kunnat ovat aloittaneet avoin data -yhteistyön. Yhteistyön myötä pääkaupunkiseudun ilmanlaadun seurannan reaaliaikaiset mittaustiedot ovat saatavilla maksutta koneluettavassa digitaalisessa muodossa.

Tiedot löytyvät Ilmatieteen laitoksen Avoin data -palvelusta. Palvelussa on ilmanlaadun mittaustietoja myös yli 50 paikkakunnalta Suomesta. HSY tuottaa tänä vuonna palveluun mittaustiedot Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Lohjalta ja Järvenpäästä.

Avoimen datan pääkäyttäjiä ovat sovelluskehittäjät, jotka hyödyntävät avattuja tietoaineistoja uusien palveluiden, sovellusten ja tuotteiden kehittämisessä. Verkkopalvelun tekninen toteutus noudattaa INSPIRE-direktiivin vaatimusmäärittelyjä.

Pääkaupunkiseudun ilmanlaadusta on saatavilla kaikille avointa dataa myös HSY:n avoimen datan sivustolla. Asukkaille ajantasainen ilmanlaatutieto pääkaupunkiseudulta on seurattavissa osoitteessa www.hsy.fi/ilmanlaatu sekä muun muassa metron ja raitiovaunujen näytöiltä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä