Porin uuden uimahallin fasadi kätkee sisäänsä 80 m2 aurinkolämpökeräimiä. Lisäksi hallin katolle on asennettu 200 m2 aurinkolämpökeräimiä ja 360 m2 aurinkosähkökeräimiä, joiden tuotto on yli 45 MWh. (Kuva: Porin kaupunki)

Porin kaupunki liittyy hiilineutraaliutta tavoittelevien kuntien HINKU-verkostoon. Porista tulee verkoston 32. jäsen ja yli 85 000 asukkaallaan tähän mennessä suurin HINKU-kunta.

Porin liittymisen jälkeen HINKU-kuntien asukkaita on Suomessa yli 600 000. Kunnat ovat sitoutuneet vähentämään 80 prosenttia kasvihuonekaasupäästöjä vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

– HINKU-verkosto on hyvä keskustelu- ja yhteistyöareena. Verkostoon kuulumalla saadaan virallinen status, jolla pystytään osoittamaan työskentelyä ilmaston hyväksi, Porin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi sanoo.

Pori on tehnyt määrätietoista työtä ilmaston eteen jo 1990-luvun Aalborgin sopimuksesta lähtien, jolloin kaupungin strategioihin alettiin merkitä tavoite päästöjen vähentämiselle.

MainosYmpäristötyötä on tehty myös Satakunnan päästöjen vähentämisen hankkeessa, rakentamalla tuulipuistoa ja tekemällä yhteistyötä energialaitoksen kanssa uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi.

– HINKU-jäsenyys merkitsee vielä selkeämpää sitoutumista ja selkänojaa edellyttää toimia kaupungin sisällä, Lankiniemi toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*