Tykkylumen aiheuttamat häiriöt sähkönjakeluun on saatu Kainuussa kuriin. (Kuva: Loiste Sähköverkko Oy)

Tykkylumesta aiheutuvien sähkönjakeluhäiriöiden määrä on kääntynyt laskuun Kainuussa, ja kuntien tilanne on normalisoitumassa, Kainuun pelastuslaitos tiedotti sunnuntai-iltana.

Sunnuntai-iltana sähköttä oli noin 500 taloutta ja maanantaiaamuna Loiste Sähköverkko Oy:n alueella Hyrynsalmella, Paltamossa, Puolangalla, Ristijärvellä, Sotkamossa ja Suomussalmella oli yhteensä enää 79 taloutta sähköttä.

Vielä lauantaina pelkästään Suomussalmella sähköttä oli runsaat 2 000 taloutta.

Kuhmossa Puolustusvoimat avusti häiriötilojen purkamisessa vielä sunnuntaina, mutta maanantaina sähköt toimivat jo kaikilla.

MainosKuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä iloitsi maanantaiaamuna Twitterissä sähköjen palaamisesta.

Kuhmon kaupunginjohtajan Tytti Määtän mukaan poikkeustilanne on opettanut paljon.

– Nyt kun asia on mielessä, käymme läpi ja teemme tarvittavat toimet ja hankinnat. Kylien kanssa pidämme myös palautepalaverin, Määttä kommentoi viestipalvelu Twitterissä.

Suomussalmella kunta selvitti asukkaittensa tilannetta sunnuntaina yhteistyössä Kainuun soten ja SPR:n kanssa niillä alueilla, joilla sähkökatkojen ennakoitiin jatkuvan maanantaihin.

– Kunnan tekemän selvityksen mukaan kunnan alueella yleistilanne on rauhallinen. Evakuointeihin ei ole ilmennyt tarvetta, koska ihmiset ovat varautuneet hyvin ja he ovat voineet tarvittaessa majoittua sähkönjakelun piirissä olevien sukulaisten, ystävien ja naapureiden luona, Suomussalmen kunta tiedotti Facebookissa.

Myös Puolangalla tilanne oli rauhoittunut.

– Sähkönjakelun häiriöt ovat merkittävästi vähentyneet kuluneen yön aikana Puolangalla ja tilanne on rauhallinen. Tietoon ei ole tullut häiriöistä johtuvaa kiireellisestä avuntarvetta, Puolangan kunta tiedotti Facebookissa.

Kunnan johtoryhmä yhteistyössä Kainuun pelastuslaitoksen kanssa seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa mahdollisista laajemmista toimenpiteistä aina kun tilanne sitä vaatii.

Aiheesta aiemmin:

Lumitulva toi poikkeustilan Kainuun kuntiin – terveysasemilta vettä, leipää ja lämpöä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*