Raitiotien arvioidaan tuovan taloudellista ja imagohyötyöä Tampereelle. (Kuva: Ville Miettinen)

Tampereelle suunnitellun raitiotien hinta-arvio on noussut 33 miljoonalla eurolla ja on nyt 283 miljoonaa euroa, kertoo tuore kustannusarvio.

Tampere julkisti tänään raitiotien ensimmäisen osuuden toteutussuunnitelman, kustannusarvion ja vaikutusten arvioinnin.

Kun Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaksi vuotta sitten raitiotiehankkeen eteenpäin viemisen, kustannuskatoksi asetettiin 250 miljoonaa euroa.

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mukaan kustannukset näyttävät ylittyvän reippaasti arvioidusta, mutta toisaalta hankkeen tuomat hyödytkin ovat arvioitua suuremmat.

Raitiotie tuo imagohyötyä, lisää verotuloja ja joukkoliikenteen lipputuloja sekä tuo mm. 128 miljoonaa euroa kiinteistötaloudellista hyötyä.

Selvityksen mukaan hankkeen yhteiskuntataloudellinen hyötykustannussuhde on 1,3 eli hankkeeseen sijoitettu euro tuottaa 1,3 euroa liikenteellisinä hyötyinä.

– Tehdyt selvitykset osoittavat, että raitiotiehanke vastaa kaupungin tavoitteita, ja se on toteutettavissa. Nyt meillä on riittävät tiedot päättää raitiotien rakentamisen aloittamisesta ja toivon päättäjien perehtyvän aineistoon huolellisesti, Ikonen sanoo Tampereen tiedotteessa.

Yleissuunnitelmavaihetta korkeampi hinta johtuu mm. arvioitua suuremmista johtosiirroista ja suunnitelmien muutoksista. Hanke on myös osittain laajentunut muun muassa katuverkon töiden osalta.

Tampereen valtuusto käsittelee raitiotiehanketta kokouksessaan 24. lokakuuta.

Viime viikolla Helsingin Sanomat uutisoi, että Helsingistä Esposeen rakennettavan Raide-Jokeri-raitiotien kustannusarvio on noussut merkittävästi sen jälkeen, kun Helsingin kaupunginvaltuusto päätti raitiotien rakentamisesta kesäkuussa.

Tiedote Tampereen kaupungin verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*