Esteettömyyden toimitiloissaan huomioivat organisaatiot saavat Vaasan kaupungilta tarran tunnustukseksi. Tiina Mäen mukaan esteettömyyden tavoittelu on yhdistänyt hallintokuntia.

Vaasa on valittu viiden parhaan kaupungin joukkoon Euroopan laajuisessa Esteetön kaupunki -kilpailussa. Voittaja julkistetaan joulukuussa Brysselissä.

Kilpailuun osallistui yhteensä 48 kaupunkia useasta kymmenestä maasta. Vaasan kanssa loppusuoralle pääsivät unkarilainen Kaposvar, italialainen Milan, ranskalainen Toulouse sekä saksalainen Wiesbaden.

Esteetön kaupunki -kilpailu innostaa kaupunkeja parantamaan esteettömyyttä julkisissa paikoissa. Osallistujien tuli osoittaa, miten esteettömyys huomioidaan kaupungin julkisilla alueilla, liikenteessä, tiedon kulussa sekä julkisissa palveluissa.

Samalla tuli avata sitä, miten esteettömyyttä edistävät asiat on huomioitu hallinnossa ja kuinka asioista huolehditaan jatkossa. Myös vammaisten osallistuminen esteettömyyden parantamiseen oli yksi kriteeri.

Vaasan kaupungin vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäen mukaan Vaasassa esteettömyyden eteen on nähty vaivaa jo ennen kilpailua. Vaasalla on aktiivinen vammaisneuvosto ja hallintokunnat tiedostavat esteettömyyden merkityksen.

– Esimerkiksi rakennusvalvontamme huomioi lausunnoissaan asiakkaan esteettömyyden saapumisesta asiointiin ja poistumiseen. Paikallisliikenteen kaikki 25 linja-autoa ovat matalalattiaisia eli kyytiin pääsee pyörätuolilla, Mäki kertoo.

– Hakemuksessa on huomioitu myös oppilaitoksissamme ja kolmannella sektorilla toteutettava arvokas panostus erilaisten ihmisten osallistumismahdollisuuksiin. Vaasassa tehdään viittomakielisiä uutisia kaupunginhallituksen päätöksistä ja kaupunki osallistui myös Selkeä virkakieli -kampanjaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*