Vantaan kaupunki haluaa eroon Vantaan Golfpuisto Oy:stä. Yhtiö toimii kaupungilta vuokraamallaan alueella.

Kaupunki on aiemmin tehnyt poliisille tutkintapyynnön yhtiöstä ja sen vuokraamalla alueella toimivan maanrakennusurakoitsijan toiminnasta, ja nyt purkanut sen kanssa tekemänsä vuokrasopimuksen.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee yhtiön toimijoita törkeästä ympäristön turmelemisesta ja törkeästä petoksesta. Poliisin esitutkinta asiassa on kesken.

Vantaan kaupungin mukaan alueella on ollut huomattavaa vuokrasopimuksen ehtojen vastaista toimintaa. Yhtiö on kaupungin mukaan vuokrasopimuksen vastaisesti jälleenvuokrannut osan maa-alueesta aluetta rakentavalle urakoitsijalle.

Alueella on harjoitettu maanvastaanotto- ja läjitystoimintaa, josta on saatu arvioiden mukaan useiden miljoonien eurojen arvosta taloudellista hyötyä. Toiminnalle ei ole haettu ympäristölupaa, Vantaa perustelee toimiaan.

Kaupungilla on myös vuokrasaatavia yhtiöltä.

Vantaan kaupunki teettää parhaillaan lisätutkimuksia alueella olevan maa-aineksen laadusta. Tulosten odotetaan valmistuvan loppukesällä. Kaupunki selvittää golfpuiston tilannetta yhteistyössä poliisin ja ympäristöviranomaisten kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä