Digitaalisten palvelujen käyttötukea kehittävä valtiovarainministeriön hallinnoima AUTA-hanke on valinnut mukaan otettavat kokeilut. Mukaan pääsi 15 kokeilua, joissa etsitään palveluinnovaatioita eri väestöryhmille. Ehdotettuja kokeiluja oli 23.

Mukana on digitaalisten taitojen kehittämishankkeita sekä hankkeita, jotka keskittyvät varsinaisen neuvonnan ja tuen antamiseen. Kokeiluissa on mukana laajasti eri väestö- ja ikäryhmiä, ja kokeilut sijoittuvat maan eri osiin. Tarkoitus on auttaa niitä digitaalisten palvelujen asiakkaita, jotka eivät itse pysty digitaalisia palveluja käyttämään.

Hyväksytyt kokeilut ovat Alavuden kaupunginkirjasto, Apuomena ry (Lohja), Celia Näkövammaisten kirjasto, Hartolan ja Pertunmaan kunnat, Helsingin kaupunki, Hovi Group Oy, Kainuun SOTE-kuntayhtymä, Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä, Oulun kaupunginkirjasto, Pihtiputaan kunta, Rovaniemen kaupunki, Sodankylän kunta, Turun kaupunki, Utsjoen kunta ja Vaasan kaupunginkirjasto.

Kokeilut on velvoitettu raportoimaan kokemuksistaan syyskuun aikana. AUTA-hanke hyödyntää raportteja digituen kokonaistoimintamallin konseptoinnissa, joka valmistuu marraskuussa. Hanke päättyy vuoden 2017 lopussa ja sen jälkeen päätetään toimintamallin kehittämiseen liittyvistä jatkotoimista.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*