Simpauttajan liikuntapuisto toi kunniaa Juualle. (Kuva: Juuan kunta)

Vuoden liikuntateko -palkinto on myönnetty Juuan kunnan Simpauttaja-liikuntapuistolle.

Simpauttajan viisi toiminnallista kokonaisuutta ovat ulkokuntosali, parkouralue, tekonurmipallokenttä, monitoimiareena ja leikkialueet.

Palkitsemisperusteiden mukaan Simpauttaja-liikuntapuistossa on poikkeuksellisen hienosti osallistettu kuntalaisia mukaan projektiin.

– Kaikenikäisten kuntalaisten ääni on saatu kuuluviin. Ideoita ja palautetta ovat saaneet antaa liikunta- ja urheiluseuraväki, paikallisen koulun oppilaat, opettajat ja henkilökunta, Ikäosaamiskeskus Ellinkulman seniorit ja kyläyhdistysten toimijat. Tuloksena on kaikille kuntalaisille sopiva ulkoliikunta-alue, joka sopii sijaintinsa puolesta erinomaisesti myös koululiikuntapaikaksi, palkintoraadin puheenjohtaja Reijo Häyrinen Suomen Liikunnan ammattilaiset ry:stä kehuu.

Juuan kunnan mukaan lähiliikuntapaikan eri-ikäisten käyttäjien antama palaute on ollut yksinomaan positiivista ja kannustavaa. Erityistä kiitosta kuntalaisilta on tullut avoimesta, tiedottavasta ja osallistavasta hankkeen toteutustavasta.

Kunnanjohtaja Markus Hirvosen mukaan Juuka haluaa olla liikunnan ja urheilun mallikunta.

– Kunnan väestön määrään nähden lajikirjo ja harrastajien määrä ovat aktiivisten toiminnan vetäjien ansiosta huomattavan suuret. Työnjako on selkeä: kunta mahdollistaa, toimijat toimivat ja kaikki voittavat. Vuoden liikuntateko -palkinto osoittaa kuntalaisten äänen kuuntelemisen ja eri-ikäisten kuntalaisten osallistamisen merkityksen liikuntaan liittyvissä asioissa.

Messusäätiön 5 000 euron arvoinen palkinto jaettiin liikuntapaikkarakentamisen Arena-messuilla 12.10. Messukeskuksessa Helsingissä.

Palkinnon tavoitteena on nostaa esiin liikuntapaikkarakentamisen innovaatioita ja edistää liikuntapaikkojen ja liikuntaolosuhteiden kehittämistä. Voittajan valitsi liikuntaan ja liikuntapaikkoihin perehtynyt ammattilaisraati.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*