Terhi Päivärinta on työskennellyt Kuntaliitossa vuodesta 2014.

Kuntaliiton sivistys- ja hyvinvointiyksikön johtaja Terhi Päivärinta on saanut tämän vuoden Sivistyksen suunta -palkinnon. Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ja Kuntaliitto palkitsivat Päivärinnan torstaina Helsingissä sivistystoimen neuvottelupäivillä.

Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Hanna Tainion mukaan Päivärinta on kuntakentällä laajasti tunnettu ja luotettu sivistystoimen asiantuntija ja kehittäjä ja arvostettu vaikuttaja valtakunnallisessa koulutuspolitiikassa.

– Terhillä on taito sekä kuunnella ja keskustella ja hänen toimintatapansa on vuorovaikutteinen, Tainio sanoo Kuntaliiton tiedotteessa.

Päivärinta on työskennellyt Kuntaliitossa vuodesta 2014, ensin opetus- ja kulttuuriyksikön johtajana ja viime vuoden alusta lukien hyvinvointi- ja sivistysyksikön johtajana. Aiemmmin hän on toiminut muun muassa Pietarsaaren sivistysjohtajana, Länsi-Pirkanmaan koulutuskuntayhtymän johtajana ja Sastamalan koulutuskuntayhtymän hallintojohtajana.

Mainos– Halusimme palkita Terhin tämän pitkän sivistyksen puolesta tehdyn työn vuoksi. Hän on työskennellyt sivistystoimen näköalapaikalla ja tehnyt pitkän yli 30-vuotisen uran sivistystoimen hyväksi, Opsian puheenjohtaja Matti Hursti toteaa.

Päivärinta on kasvatustieteiden maisteri ja hän toiminut pitkään myös luokanopettajana.

– Arvostan tätä palkintoa todella paljon ja otan sen nöyrästi vastaan. Minulla on toki pitkä kokemus sivistyspuolen johtajana, mutta yksin en olisi voinut saada näitä asioita aikaan. Siinä missä Kuntaliiton asiantuntemus on tärkeää, ei tätä työtä olisi voinut tehdä näin hyvin ilman vahvaa kontaktia kuntakentälle, Päivärinta sanoo.

Kuntaliiton ja Opsian Sivistyksen Suunta – palkinto jaettiin 11.kerran. Viime vuonna palkinnon sai Lappeenrannan hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*