Lahden radiomastot ovat suosituin kuva-aihe lahtelaisten kotiseututatuoinneissa. (Kuva: Mika Lintunen)

Lahtelaiset ovat oma rotunsa. Onneksi ainakin osa heistä on helppo tunnistaa, sillä tuskinpa kukaan kotkalainen hartiaansa Lahden hyppyrimäestä kuvaa ottaisi. Lahden historiallisessa museossa avataan perjantaina valokuvanäyttely, jossa 17 lahtelaista esittelee yhteensä 26 Lahti-aiheista tatuointia.

-Radiomastot ovat ihan ehdottomasti suosituin kuva, jota ihmiset ovat ottaneet tatuointina. Samoin Lahden vaakunan tulipyörä on vahva ja voimakas symboli. Se on vähän suottakin jäänyt sivuun Lahden markkinoinnissa, näyttelyn kuraattori Sauli Hirvonen harmittelee.

Hirvonen on itse kotiseutuaktiivi monella eri tasolla. Ja niitä Lahti-aiheisia kuvia hänenkin iholtaan löytyy.

-Minulla on 3 Lahti-aiheista tatuointia. Jalassa on radiomastot, rinnassa lukee ”Oi lahtelaista” ja selässä Lahden ensimmäinen vaakuna vuodelta 1912, mies luettelee.

Näyttely liittyy Sauli Hirvosen käynnistämään Kotiseututatuoinnit-hankkeeseen, jossa ajatuksena on kerätä kuva-aineistoa kotiseutuhenkisistä ja paikallisidenteettiin liittyvistä tatuoinneista.

-Kotiseututatuoinnit ovat tämän päivän kotiseututyötä. Halutaan korostaa omia juuria ja vahvistetaan omaa identiteettiä. Minä koen, että Lahti-tatuoinnit ovat lahtelaisuuden korostamista positiivisessa mielessä. Tämä on tervettä kotiseutuylpeyttä, Sauli Hirvonen vakuuttaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*