THL selvitti sosiaali- ja terveysministeriön (STM) suositusten toteutumista julkisten ruokapalveluiden hankinnassa. Selvityksen mukaan joukkoruokailussa kiinnitetään huomiota muun muassa hintaan, makuun ja elintarvikkeiden soveltuvuuteen suurkeittiöille.

 

Sen sijaan ruuan terveellisyys ei ratkaissut hankinnoissa niinkään. THL arvosteleekin sitä, että suurkeittiöihin hankitaan yleisesti voita ja kermaa sekä liian suolaisia valmisruokia.

 

STM:n asettama joukkoruokailun seuranta- ja kehittämistyöryhmä julkaisi suosituksen vuonna 2009. Sen mukaan ruoan terveellisyyden eli ruoan ravitsemuksellisen laadun tulisi olla ehdoton valintakriteeri julkisten ruokapalveluiden hankinnassa. Kriteereissä on huomioitu erityisesti rasvan, suolan ja kuidun määrä sekä rasvan laatu.

 

Sitä THL pitää kuitenkin myönteisenä, että valtaosa ruokapalveluista haluaa tuoreita kasviksia tarjolle päivittäin.

 

Selvityksessä oli mukana esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden ruokaloita.

 

(KL)

THL:n tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*