Korona
THL tiedotti torstaina, että erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan. Kuvituskuva: Pixabay

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL tiedotti maskisuosituksen muuttuvan nyt tilannekohtaiseksi. Suositus ei nojaa enää epidemiatasoihin.

Maskin käytössä korostetaan ihmisen omaa harkintaa. Pääsääntönä on se, että maskia suositellaan yhä käytettävän sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Työpaikat soveltavat muuttunutta suositusta omiin käytänteisiinsä. Työpaikkojen maskisuosituksista vastaa Työterveyslaitos.

– Päivitetty maskisuosituksemme perustuu koronaepidemian tämänhetkiseen tilanteeseen. Rokotuskattavuus nousee koko ajan, ja jokainen voi nyt itse harkita, mitkä ovat sellaisia tilanteita, joissa maskia kannattaa edelleen käyttää, THL:n ylilääkäri Otto Helve sanoo kansallisen asiantuntijalaitoksen torstaina (30.9.) iltapäivällä julkaisemassa tiedotteessa.

Etätyösuosituksen päättyminen on syytä huomioida

– Lisäksi suosittelemme maskin käyttöä julkisessa liikenteessä. Kun valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15.10., matkustajamäärä voi kasvaa nopeasti ja liikennevälineet voivat ruuhkautua, THL tiedottaa.

Erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan.

Alueelliset viranomaiset voivat antaa omaa aluettaan koskevia maskisuosituksia, jotka perustuvat alueelliseen epidemiatilanteeseen.

Hallitus linjasi syyskuussa hybridistrategian päivityksessään, että alueellisista epidemiavaiheista ja niihin liittyvistä suosituksista luovutaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä