Kuntasektorin ICT-palveluita myyvän Kuntien Tieran verkkokauppahankintaa puidaan taas markkinaoikeudessa. Asiasta kertoo Tivi.

Hankinnasta valittanut it-myyjä Dustin Finland syyttää Tieran verkkokauppasopumusta hankintalain vastaiseksi. Dustin on vienyt asian jo kolmesti aiemmin markkinaoikeuteen.

Tuorein valitus tuli vireille perjantaina 16. maaliskuuta.

Tieran verkkokauppaa koskeva kiista alkoi vuonna 2015, kun Tiera hankki verkkokaupan ja sen lähitukipalvelun it-infrafirma Atea Finlandilta.

Hankinnasta kilpaillut Dustin, silloinen Businessforum, valitti päätöksestä markkinaoikeuteen. Tiera avasi verkkokauppansa siitä huolimatta, että valituksen käsittely oli yhä kesken. Kauppa aloitti toiminnan väliaikaisella sopimuksella, jollaisella se toimii edelleen.

Kesällä 2016 markkinaoikeus kumosi Tieran ja Atean kaupat. Oikeus katsoi, ettei Tieralla ollut riittävää selvitystä siitä, että hankinta olisi ollut välttämätöntä järjestää väliaikaisesti ja määräsi yritykselle 20 000 euron uhkasakon.

Viime viikolla valituksen tehnyt Dustin Finland vaatii nyt kaupan keskeyttämistä uuden uhkasakon nojalla.

Tieran toimitusjohtaja ei pidä syytöksiä perusteltuina. Hän ei usko, että valitus menestyy markkinaoikeudessa.

– Tiera on kaikissa vaiheissa noudattanut ja kunnioittanut markkinaoikeuden päätöksiä. Tästä esimerkkinä on se, että uuden tarjouskilpailun valmistelu käynnistettiin vai pari päivää markkinaoikeuden uusimman päätöksen jälkeen. Uusi tarjouskilpailu antaa Tieralle mahdollisuuden entisestään parantaa hyvin toimivaa verkkokauppaa, Jyrki Halttunen sanoo Tiville.

Avatar
Milka Valtanen
toimitus@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*