Jyväskylässä erotetaan koko kaupunginhallitus, jotta vakavasta rikoksesta epäillystä luottamusmiehestä päästään eroon.

Jyväskylän kaupunginhallituksen jäseneen kohdistuva vakava rikosepäily on johtamassa koko kaupunginhallituksen erottamiseen. Tutkintavankeudessa istuva ja murhayrityksestä epäilty Teemu Torssonen on kieltäytynyt eroamasta kaupunginhallituksen jäsenyydestä ennen syytteen nostamista, joten erottamisasia kiersi valtuuston asettaman tilapäisen valiokunnan kautta.

Koska yksittäistä kaupunginhallituksen jäsentä ei voi erottaa ennen lainvoimaista päätöstä ja vähintään kuuden kuukauden mittaista vankeustuomiota, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi koko kaupunginhallituksen erottaminen. Tätä toimenpidettä tilapäinen valiokunta esittää yksimielisesti.

-Syyksi tilapäinen valiokunta yksilöi sen, että kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen on menettänyt poliittisen luottamuksen kaupunginhallituksen jäsenenä, todetaan Jyväskylän kaupungin nettisivuilla.

Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa ensi maanantaina. Samassa kokouksessa se tulee valitsemaan myös uuden kaupunginhallituksen ja sille puheenjohtajiston.

MainosPerussuomalaisten riveistä valtuuston valittua, mutta viime vuonna puolueesta erotettua Torssosta epäillään murhan yrityksestä. Teko kohdistui viime kesänä perussuomalaisen eduskunta-avustajan Pekka Katajaan.

Teemu Torssonen erotettiin puolueesta viime vuonna, ja hän on sen jälkeen toiminut kuntapolitiikassa omassa Jyväskylän hyväksi -ryhmässään. Torssonen on myös Jyväskylän kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön Education Facilities Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston jäsen.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*