Sivistysvaliokunta ei päässyt sopuun toisen asteen koulutuksen järjestäjäverkkoa koskevasta hallituksen esityksestä. Keskustan Tuomo Puumala piti lakiesityksen kariutumista ainoana oikeana vaihtoehtona.

-Ei ole kohtuullista, että kaikki nykyiset lukio- ja toisen asteen koulutusta järjestävät tahot olisivat joutuneet hakemaan järjestämislupia uudestaan. Kyllä alueilla on viisautta päättää siitä, missä ja millaista koulutusta kannattaa järjestää. Ei kaikkea tarvitse päättää Meritullinkadulla, valiokunnan jäsen, kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk.) lataa.

Uusi laki olisi pakottanut kaikki ammattikoulut ja lukiot hakemaan uutta toimilupaa. Tämän oli arvioitu johtavan kouluverkon supistumiseen. Hallitus oli laskenut kouluverkon karsimisella päästävän 70 miljoonan euron säästöihin.

-Ei lakeja näin voi valmistella. Ministeriö ei ollut selvittänyt lain todellisia vaikutuksia, eikä valmistelussa ollut kuultu kuntia. Lupamenettely olisi luonut vain uutta byrokratiaa niin oppilaitoksissa kuin ministeriössä, Puumala arvioi.

Mainos 

 

 

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*