Turun rautatieaseman ympäristö muuttuu perusteellisesti, jos suunniteltu tapahtuma- ja elämyskeskus saadaan toteutumisasteelle (Havainnekuva arkkitehtitoimisto Haroma & Partners)

Turun ratapiha- ja asema-alueesta halutaan luoda kaupungin uusi vetonaula ja Suomen suurin elämys- ja tapahtumakeskittymä. Kunnianhimoisen hankkeen kokonaiskustannukseksi arvioidaan noin 480 miljoonaa euroa. Hanke on tarkoitus toteuttaa pääosin yksityisellä rahalla.

 Kyseessä on suunnitelma, jossa Turun kaupunkikeskusta laajenee ratapiha-alueelle ja samalla syntyy noin tuhannen asukkaan uusi kaupunginosa. Keskittymä pitää sisällään kansainvälisestikin merkittävän elämys- ja tapahtumakeskuksen, joka tuo merkittävän lisän alueen matkailupalveluihin.

Turku Ratapiha -hankkeen esiselvitys toimii kehityssuunnitelmana, joka käynnistää alueen suunnittelun toden teolla. Alueen omistaa VR Group Oy ja mukana on useita eri yhteistyötahoja. Alueelle kaavailtu monitoimiareena mahdollistaa suurten tapahtumien järjestämisen oli kyse sitten konserteista, jääurheilusta tai yritystapahtumista.

-Ratapiha on edelleen Turun keskeisin, osin hyödyntämätön ns. brown field -alue. Turusta puuttuu kansainvälisessä mittakaavassa houkutteleva, erilaisten tapahtumien ja ympärivuotisen perhematkailun keskittymä. Logomo on rakentanut loistavasti Turusta tapahtumien kaupunkia, nyt tätä kehitystyötä on syytä jatkaa eteenpäin, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Hankkeen esiselvitys ja suunnitelma esiteltiin tänään Turun kaupunginhallitukselle. Seuraavassa vaiheessa tavoitteena on käydä tarvittavat neuvottelut ja sopia alueen maankäytön ehdoista, kaavoituksen käynnistämisestä ja kaupungin roolista hankkeessa muilta osin. Rakentaminen alueella voisi alkaa vuonna 2020.

 

Aiheesta Turun kaupungin sivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*