Ylijääneen kouluruuan jako vähävaraisille lapsiperheille aloitetaan Turussa syyslomien jälkeen. Turku on ensimmäinen kaupunki, jossa Hope ry:n välityksellä kouluruokaa jaetaan eteenpäin suoraan lapsiperheille. (Kuva: Seppo Haavisto)

Koululounailta ylijäänyttä ruokaa jaetaan syyslomien jälkeen Turussa vähävaraisille lapsiperheille. Turun kaupunkikonserniin kuuluva Arkea Oy lahjoittaa ruuan yhteistyössä valtakunnallisen hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry:n kanssa. Turku on ensimmäinen paikkakunta, jossa Hope on aloittanut ruuanjakoyhteistyön kunnallisen toimijan kanssa.

Hyväntekeväisyysjärjestö valitsee oman verkostonsa välityksellä apua tarvitsevat asiakasperheet ja koordinoi avustustoimintaa.

-Yksi perhe hakee ruokaa valitsemaltaan koululta aina viikon ajan. Koulu voi olla se lähikoulu tai sitten joku toinen valittu paikka, Hope ry:n tiiminvetäjä Arja Heinonen kertoo.

Leipäjonot ovat arkipäivää monelle lapsiperheelle ja ruoka-avulle on Hyvinvointi-Suomessa tarvetta. 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Tällaiselle avustamiselle on tarvetta ja asiakasmäärämme ovat kasvaneet hurjasti viime aikoina. Kouluruuan jakelun kautta saamme helpotettua monen asiakasperheemme tilannetta. Olemme tehneet vastaavaa yhteistyötä Turussa jo neljän vuoden ajan yksityisen lounasravintolan kanssa ja näille ruuanhakuviikoille on paljon kysyntää. Turussa meillä on asiakkaana yli 300 asiakasperhettä, joissa lapsia on yli 700, Heinonen jatkaa.

Apua suoraan lapsiperheille

Hope ry:n nimeämät perheet saavat noutaa ylijäämäruokaa koulusta koulun ruokailuajan päätyttyä omiin astioihinsa. Perheet hakevat ruuan niin sanotusti omalla vastuulla ja vastaavat siitä, että ruokaa kuljetetaan ja säilytetään asianmukaisesti ennen ruokailua. Haetusta ruuasta ei peritä maksua.

– Ylijäämäruuan jakaminen apua tarvitseville on keino tehdä hyvää ja samalla välttää ruuan päätymistä biojätteeksi. Kouluruoan jakelu nimenomaan lapsiperheille on järkevää, sillä kouluruoka on suunniteltu ravitsemuksellisesti erityisesti lapsille ja nuorille, painottaa Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen.

Arkea Oy on pitkään lahjoittanut isoimmista kouluista ylijäämäruokaa Turun Katulähetykselle, joka jakaa ruokaa vähävaraisille henkilöille kaksi kertaa viikossa. Arkean yhteistyö Turun Katulähetyksen kanssa jatkuu edelleen normaalisti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*