maapallo, jolla on suojamaski, kohtaa viruksia
Turkuun lauantaina Skopjesta lentokoneella tulleilta todettiin kolme koronatartuntaa. Nyt Skopjen-lennot ovat tauolla joulukuun puoliväliin asti. (Kuva: Pixabay)

Turun koronavirustilanne on huonontunut tällä viikolla ja on vakava, kaupunki tiedottaa.

Marraskuun aikana Turussa on ollut karanteenissa noin 1 000 kaupunkilaista. Testejä on Tykslabin laboratoriossa tehty marraskuussa yli 3 000 turkulaiselle.

Viimeisten seitsemän päivän (4.-10.11.) aikana Turussa on todettu 106 uutta koronavirustartuntaa.

– Tilanne on Turussa vakava. Karanteeneilla pystymme estämään tilanteen pahentumista edelleen. Meidän kaikkien on muistettava vastuullinen toiminta arjessa. Turvallisista etäisyyksistä on huolehdittava ja pienistäkin oireista on syytä jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin. Vain näin voimme estää koronan leviämistä, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo Turun tiedotteessa.

Oulu kohti perustasoa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ja Oulun kaupungin tilannekuvaryhmä arvioivat alueen koronatilannetta tiistaina. Koronatartuntojen määrät alueella ovat säilyneet syyslomaviikon ja sitä seuranneen viikon tartuntapiikin jälkeen maltillisina, ja epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla.

Myös Oulun osalta tilanne on palaamassa kiihtymisvaiheen kynnykseltä perustasolle. Tartuntojen määrä on edelleen kuitenkin korkeammalla tasolla kuin ennen syyslomaviikkoa vallinnutta tilannetta. Tämän vuoksi 29.10. Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*