Turun seudun joukkoliikenneratkaisuja käsitellään näillä näkymin kaupunginhallituksessa ensi elokuussa. Lisäselvityksiä tarvitaan, jotta viisaita päätöksiä syntyy. (Kuva: Pasi Lehto)

Turun kaupunginhallituksen piti tiistain kokouksessaan käsitellä Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneratkaisua. Kaupunginjohtaja Minna Arve esittää asian poistamista esityslistalta ja palaamista asiaan tuoreiden selvitysten kera lomien jälkeen elokuussa.

-Olemme käynnistäneet erityisesti ratkaisun taloudellisia vaikutuksia koskevia selvityksiä. Sekä nyt päätöksenteossa olevan esittelyn että käydyn poliittisen keskustelun perusteella talouskokonaisuus tarvitsee täsmennystä, ja nyt ensimmäisten tulosten saamiseen on niin vähän aikaa, että ne on perusteltua huomioida jo päätöksenteon tässä vaiheessa, kaupunginjohtaja Minna Arve perustelee kaupungin nettisivuilla olevassa tiedotteessa.

Turun kaupunginhallitukselle esitettiin helmikuussa, että joukkoliikenneratkaisun ensimmäisenä toteutusvaiheena käynnistetään hanke- ja toteutussuunnitelmat Tiedepuiston ja Raision linjoille raitiotietasoisesti, ja että Raision kaupungin ja valtion kanssa laaditaan aiesopimus jatkovalmistelun linjauksista ja rahoituksesta.

Iso päätös katsoo tulevaisuuteen

Turun suunnalla on viime vuosina suunniteltua ja selvitetty joukkoliikennettä urakalla vuosien saatossa, mutta nyt lähdetään selvittämään vielä lisää. Samalla päivitetään hankitut tiedot tämän päivän toimintaympäristöön.

-Kyse on suuresta kaupunkikehitysratkaisusta, joka määrittää Turun kaupunkiseudun kehitystä vuosikymmenien päähän. Toivon mukaan pystymme nyt pienen lisäodotuksen jälkeen vastaamaan paremmin niihin kysymyksiin, joita päätöksentekijöillä ja kaupunkilaisilla hanketta koskien on, kaupunginjohtaja Minna Arve jatkaa.

Huutelua vieraisiin pöytiin

Tieto Turun joukkoliikenneratkaisun lykkääntymisestä sai aikaan liikettä raitiovaunuistaan tulevaisuudessa tunnetuksi tulevalla Tampereella. Tai liikkeestä ei varmuutta, mutta ainakin kommentointia Twitterissä.

-En halua liikaa huudella vieraisiin pöytiin, mutta sanon sen, että Turku ansaitsee parempaa – määrätietoista kaupunkikehitystä, jonka tae ratikka on. Tämä on myös koko Suomen asia. Helsinki tarvitsee paitsi vahvan Tampereen, myös vahvan Turun, vihreiden kaupunginvaltuutettu, Jaakko Stenhäll kommentoi.

Sama oli viesti turkulaisille myös Helsingin suunnalta.

-Toivottavasti lisäselvitykset vievät asiaa helpommin ratkaistavaan suuntaan! Ratikka on hyvä väline, niin joukkoliikenneväline kuin kaupunkikehityksen väline, apulaispormestari Anni Sinnemäki viestitti Twitterissä.

EDIT 23.4. klo 14.55: Lisätty kappale: Huutelua vieraisiin pöytiin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*