Vasemmistoliitto on ensimmäisenä puolueena nimennyt pormestariehdokkaan Tuusulaan.

Puolueen ehdokas on Espoon taloussuunnittelujohtajan virasta kesällä eläkkeelle jäänyt Pekka Heikkinen. Heikkinen on aiemmin toiminut talousjohtajana Tuusulassa ja Järvenpäässä. Espoossa hän työskenteli kahdeksan vuotta.

Heikkinen on Tuusulan kuntakehityslautakunnan jäsen ja vasemmistoliiton ensimmäinen varavaltuutettu.

– Olimme varsin kriittisiä hallintojärjestelmän muuttamiseen, mutta kun valtuusto on päätöksensä tehnyt, niin sen mukaan on mentävä, Heikkinen sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Heikkisen mielestä kaikkien puolueiden pitäisi avoimesti asettaa oma pormestariehdokkaansa, jotta äänestäjät voisivat ottaa kuntavaalien yhteydessä kantaa pormestarin henkilöön.

– Tätä kautta myös keskustelu kunnan tulevaisuudesta saataisiin talven aikana hyvin käyntiin, Heikkinen sanoo.

Tuusulan valtuusto päätti kokouksessaan kesäkuussa, että kunta siirtyy pormestarijärjestelmään. Kokopäivätoiminen pormestari valitaan valtuuston keskuudesta. Pormestarimalliin siirrytään kuntavaalien jälkeen ensi vuoden kesäkuussa.

Pormestarimalli on käytössä Tampereella ja Pirkkalassa. Myös Helsinki on siirtymässä pormestarimalliin ensi vuoden aikana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hei, toivon Tupun (Tuusulan puolesta yhdistyksen) perustajajäsenelle onnea pormestariehdokkuuteen.
    TUPU ry:n hallituksen jäsen
    Liikuntalautakunnan vpj
    Marko Ceder

  2. Eikai tosissaan voida valita eläkeläistä pormestariksi?

  3. Pormestariksi pitää valita ehdottomasti juuri taloushallinnon johtotehtävissä meritoitunut henkilö, on hän sitten eläkkeellä tai ei. Tärkeä asia on se, että tuleva toimitusjohtaja ei ole puhdasverinen poliitikko (=suu kyllä käy, mutta onko oikeaa asiaa) eikä kunnan virkamies (=kunnan byrokratian ja kulujen paisuttaja, joka säässtää muualta, mutta ei missään nimessä esim. kunnan henkilöstökuluista).

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*