Viidennes työpajatoimintaan osallistuneista suuntaa valmennusjaksolta koulutukseen. Työttömyys jatkuu neljänneksellä valmentautujista.

Yhä suurempi osa työpajatoimintaan osallistuneista suuntaa työpajan kautta koulutukseen. Opetusministeriön tuoreen raportin mukana viime vuonna koulutukseen suuntasi  valmentautujista 21 prosenttia.

Vaikka koulutuksen vetovoima on kasvanut, niin yhä edelleen työpajajakson jälkeen suuri joukko valmentautujia jää koulutuksen, työn tai palvelutarpeen mukaisen palvelun ulkopuolelle. Oman työpajajaksonsa jälkeen työttömäksi palasi neljännes valmentautujista.

Työpajatoiminnassa osallistui viime vuonna lähes 25 500 valmentautujaa, joista liki 58 prosenttia oli alle 29-vuotiaita. Nuorten valmentautujien määrä kasvoi noin viidelläsadalla henkilöllä vuoteen 2014 verrattuna.

Yleisimmin työpajan valmennusyksikön toimiala oli puu- ja rakennusala. Myös tekstiilityöt, kiinteistönhuolto ja siivous ovat yleisiä toimialoja. Vuonna 2015 noin 60 prosenttia työpajoista oli kuntien ylläpitämiä.

Opetusministeriön raportti vuoden 2015 työpajatoiminnasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*